asi 600 g vepřového masa z kýty, mletý pepř, sůl, 1 lžíce hladké mouky, 70 g anglické slaniny, 2 cibule, mletá sladká paprika, asi 3 dl vývaru z masa nebo masoxu na podlití, 200 g žampionů, 1 lžička másla, 4 nožičky klobásy, trochu tuku na upečení
Vepřovou kýtu nakrájíme na silnější nudličky, opepříme, osolíme a poprášíme moukou. Na nakrájené a rozehřáté slanině zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, vložíme nakrájené maso, osmahneme, poprášíme paprikou, podlijeme vývarem a podusíme. Očištěné a na plátky pokrájené žampiony podusíme na másle. Vložíme je do guláše a společně krátce povaříme. Nakonec na tuku opečeme ozdobně naříznutou klobásu. Každou porci guláše ozdobíme opečenou klobásou a podáváme se smaženými brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat