25. srpna 2016

Jelení biftek po židlochovicku

800 g vykostěné jelení kýty, 50 g slaniny, 1 lžíce másla, 1/2 citrónu, 100 g kečupu, hladká mouka na obalení, několik žampiónů, červené víno, 2 rajčata, jalovec, 5 bobkových listů,olej, sůl
Z očištěné a opláchnuté jelení kýty nakrájíme přes vlákno plátky, které mírně naklepeme, protkneme slaninou, osolíme, potřeme tlučeným jalovcem a necháme v lednici proležet nejméně 3 hodiny. Před pečením je obalíme v mouce a v horkém oleji opékáme po obou stranách dozlatova. Do tuku od pečení přidáme kečup a červené víno a 5 bobkových listů, očištěné na čtvrtky krájené žampióny, zakapeme citrónovou šťávou a zjemníme máslem. Podle potřeby trochu podlijeme vodou a povaříme. Rajčata oloupeme, překrájíme na půlky a v troubě ohřejeme. Při podávání jelení bifteky přeléváme šťávou s vložkou žampiónů, na každý položíme oloupanou půlku rajčete a pod rajče dáme bobkový list. Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky nebo bramborové krokety. 

Žádné komentáře:

Okomentovat