25. srpna 2016

Dubovická jelení kýta

600 g jelení kýty nebo plecka, 80 g slaniny, tymián, 50 g másla, kořenová zelenina, cibule, 3 dl červeného vína, hladká mouka, citronová šťáva, celý pepř, nové koření, bobkový list, sůl
Odleželou jelení kýtu prošpikujeme slaninou a jemně posypeme tymiánem. V pekáči podusíme na másle proužky slaniny, na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a více cibule, k tomu přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, sůl a vložíme jelení kýtu, kterou během pečení poléváme šťávou a podléváme červeným vínem. Měkké maso vyjmeme z pekáče, ve zbytku červeného vína rozšleháme trochu hladké mouky a šťávu zahustíme. Zakápneme citronovou šťávou a dosolíme. Podáváme s knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat