1. srpna 2016

Drážďanský guláš

Suroviny: 750 g hovězí kližky, 2 velké cibule, 4 lžíce oleje, pepř, sůl, kmín, 1 lžíce sladké papriky, 2 stroužky česneku, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 mrkve, 1/4 celeru, 2 - 3 lžíce hladké mouky
Postup: Maso rozkrájíme na větší kostky. Nasekané cibule orestujeme na oleji, přidáme maso, ochutíme paprikou, pepřem a kmínem. Promícháme a opečeme, vmícháme rajčatový protlak, podlijeme vodou, osolíme a na mírném ohni dusíme doměkka. Guláš vyrestujeme na tuk, opatrně jej poprášíme moukou a dobře promícháme, aby se netvořily hrudky. Zalijeme asi 250 ml vody, přidáme kostky brambor a zeleniny a vše povaříme. Nakonec česnek utřeme se solí a přidáme do hotového guláše, popřípadě ještě opepříme. Podáváme s knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat