Pro 4 osoby si připravíme – 4 větší cibule., 2 lžíce hladké mouky., 2 lžíce rostlinného másla., vývar z masoxu., 3 plátky veky., 2 lžíce oleje na opečení toastů., špetku soli a mletého rozmarýnu
Do 1 ¼ l vody přidáme správné množství masoxu (jak je uvedeno v návodu na krabičce) a povaříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na slabší kolečka a orestujeme na rostlinném másle. Pak ji zaprášíme dvěma lžícemi hladké mouky a zamícháme. Takto připravenou „zásmažku“ zalijeme vývarem z masoxu a vše povaříme asi 20 minut. Z plátků veky vykrájíme ozdobnými tvořítky malé toasty. Na oleji je pak opečeme dozlatova. Hotovou polévku rozlijeme do misek či talířů. Vložíme opečené toasty.
Doba přípravy asi 40 minut., porce 1150 kJ / 280 kcal.
Žádné komentáře:
Okomentovat