Mrkev a cuketu nastrouháme nahrubo a osmahneme společně s ořechy na rozehřátém másle. Přidáme na menší kousky pokrájený sýr, podlijeme vývarem a vaříme, až se sýr rozpustí. Osolíme, opepříme a dochutíme pomerančovou šťávou. Omáčkou přelijeme těstoviny a posypeme pažitkou.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
24. července 2016
Těstoviny s ořechovou omáčkou
1 balíček uvařených těstovin ( 50 dkg), 1 mrkev, 1 malá cuketa (asi 25 dkg), 3 - 4 lžíce nahrubo posekaných ořechových jader, 1 lžíce másla, 2 kostky taveného sýra, 1/2 hrnku vývaru z masoxu nebo drůbeží kostky, sůl, pepř, šťáva z 1/2 pomeranče, nadrobno posekaná pažitka
Mrkev a cuketu nastrouháme nahrubo a osmahneme společně s ořechy na rozehřátém másle. Přidáme na menší kousky pokrájený sýr, podlijeme vývarem a vaříme, až se sýr rozpustí. Osolíme, opepříme a dochutíme pomerančovou šťávou. Omáčkou přelijeme těstoviny a posypeme pažitkou.
Mrkev a cuketu nastrouháme nahrubo a osmahneme společně s ořechy na rozehřátém másle. Přidáme na menší kousky pokrájený sýr, podlijeme vývarem a vaříme, až se sýr rozpustí. Osolíme, opepříme a dochutíme pomerančovou šťávou. Omáčkou přelijeme těstoviny a posypeme pažitkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat