Rozmražené listové těsto rozdělíme na 2 stejné
kusy, které vyválíme na pomoučeném vále na tenké plátky. Slanina musí být
nakrájená na plátky. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme jej s kečupem a
olejem. Touto směsí potřeme vyválené pláty z těsta. Pak na všechny postupně
klademe vrstvu plátkového sýra a slaniny. Navrch nastrouháme nivu. Posypeme
provensálským kořením a opepříme. Pláty zavineme jako štrůdl nebo roládu. Vzniklé
záviny rozkrájíme na kolečka o tloušťce asi 0,5 cm . Kolečka namáčíme do
rozkvedlaného vajíčka a pokládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v
předehřáté troubě dozlatova asi 15 min. Podáváme teplé, ale výborně chutnají i
studené.
Žádné komentáře:
Okomentovat