1 kg úhoře, 50 g másla, 2 dcl bílého vína, 2
dcl citrónové šťávy, pepř, 30 g soli, 2 žloutky, trocha čerstvých bylinek
(máta, kerblík, petrželová nať, šťovík, libeček)
Úhoře nakrájíme na menší porce, osolíme,
opepříme a vložíme do misky z varného skla, přidáme nadrobno nasekané bylinky,
máslo a asi 10 minut dusíme. Pak porce zalijeme vínem a vodou aby byly potopeny
a dusíme dalších asi 10 minut, porce vyjmeme, vývar procedíme, přidáme
citrónovou šťávu a žloutky. Nádobu vložíme do vodní lázně a mícháme tak dlouho, až omáčka zhoustne a dochutíme. Nakonec porce
úhoře přelijeme omáčkou a necháme vychladit. Podáváme s chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat