800 g kapřího masa, 80 g Hery, 2 vejce, 70 g
tvrdého sýra, 2 žemle, 1 dcl mléka, strouhaná houska, lžička sardelové pasty,
sůl
Kapra podélně rozřízneme, vyjmeme páteř,
vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme do měkka. Uvařenou vykostěnou rybu
umeleme na masovém strojku současně se žemlí namočenou ve mléce. Tuk utřeme se
žloutkem, sardelovou pastou, nastrouhaným sýrem, prolisovaným masem a podle potřeby
strouhanou houskou. Z bílků ušlehaný sníh lehce vmícháme do směsi, kterou
naplníme formu vymazanou tukem a vysypanou strouhanou houskou. Formu povážeme
pergamenem a vložíme do většího pekáčku s vodou. Vaříme asi 3/4 hodiny.
Podáváme se slaným bílým pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat