6 porcí kapra po asi 200 g, 250 g cibule, 5
stroužků česneku, mletý pepř, 2 bobkové listy, 1/4 l bílého vína, 100 g
hrozinek, 2 lžíce jemně nakrájené zelené petržele, kapří mlíčí, 70 g oleje,
tymián, sůl
Porce kapra osušíme, osolíme a opepříme. V
kastrole zpěníme na oleji cibuli, přidáme jemně rozkrájený česnek, tymián,
bobkový list, vložíme porce kapra, zalijeme vínem a vodou a přiklopené dusíme
na mírném ohni asi půl hodiny. Až před dodušením kapra přidáme mlíčí, porce
kapra a mlíčí vyjmeme, rybu vykostíme a srovnáme obojí do mísy. Vývar procedíme
a cibuli prolisujeme sítem do vývaru a částečně jej vydusíme. Porce kapra v
míse posypeme ve vodě povařenými hrozinkami, přelijeme připraveným vývarem a
posypeme petrželí. Pokrm vychladíme v chladničce a podáváme s bílým pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat