14. května 2012

Dřevorubecké brambory s houbami

500 g vařených brambor, 250 g anglické slaniny, 8 vajec, velká cibule, 250 g čerstvých hub, 1 lžíce oleje, kmín, sůl, pažitka

Houby očistíme, rozkrájíme a osolené a okmínované podusíme doměkka a do vydušení šťávy. Ve větším hrnci osmahneme na oleji drobně pokrájenou cibuli a anglickou slaninu nakrájenou na kostky. Ke směsi přidáme dušené houby a ještě chvíli smažíme. Pak přidáme vařené studené brambory nakrájené na plátky, podle chuti pokapeme olejem, osolíme, opepříme, promícháme a zalijeme rozšlehanými vejci. Nakonec zapečeme v troubě, až pokrm zezlátne. Před podáváním posypeme jemně sekanou pažitkou a podáváme nejlépe s rajčatovým salatém..

Žádné komentáře:

Okomentovat