500 g vařených brambor, 250 g anglické slaniny, 8 vajec, velká cibule,
250 g čerstvých hub, 1 lžíce oleje, kmín, sůl, pažitka
Houby očistíme, rozkrájíme a osolené a okmínované podusíme doměkka a do
vydušení šťávy. Ve větším hrnci osmahneme na oleji drobně pokrájenou cibuli a anglickou slaninu
nakrájenou na kostky. Ke směsi přidáme dušené houby a ještě chvíli smažíme. Pak
přidáme vařené studené brambory nakrájené na plátky, podle chuti pokapeme
olejem, osolíme, opepříme, promícháme a zalijeme rozšlehanými vejci. Nakonec
zapečeme v troubě, až pokrm zezlátne. Před podáváním posypeme jemně sekanou
pažitkou a podáváme nejlépe s rajčatovým salatém..
Žádné komentáře:
Okomentovat