26. března 2012

Vepřové karé s meruňkami


400 g vykostěného vepřového karé, sůl, olej, 2 cibule, 3 stroužky česneku, špetka šafránu, 2 lžíce cukru, 8 meruněk,  lžičku strouhaného zázvoru, mletý bílý pepř,  lžíci meruňkového džemu,  lžíci kukuřičného škrobu

Maso umyjeme, nakrájíme na plátky, osušíme, posolíme a vložíme do mísy. V oleji rozmícháme nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek a šafrán. Směsí zalijeme maso a dáme na dvě hodiny uležet na chladné místo. Mezitím na pánvi zkaramelizujeme cukr, zalijeme 250 ml vody, přidáme umyté, vypeckované, na menší kousky nakrájené meruňky, zázvor, pepř a asi deset minut vaříme. Přidáme džem, škrob rozmíchaný ve vodě a necháme přejít varem. Odleželé maso ogrilujeme z obou stran ve vyhřáté troubě, předáme na talíře, polijeme omáčkou a podáváme s rozinkovou rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat