400 g vykostěného vepřového karé, sůl,
olej, 2 cibule, 3 stroužky česneku, špetka šafránu, 2 lžíce cukru, 8 meruněk, lžičku
strouhaného zázvoru, mletý bílý pepř, lžíci meruňkového džemu,
lžíci kukuřičného škrobu
Maso umyjeme, nakrájíme na plátky, osušíme, posolíme
a vložíme do mísy. V oleji rozmícháme nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek a
šafrán. Směsí zalijeme maso a dáme na dvě hodiny uležet na chladné místo. Mezitím
na pánvi zkaramelizujeme cukr, zalijeme 250 ml vody, přidáme umyté,
vypeckované, na menší kousky nakrájené meruňky, zázvor, pepř a asi deset minut
vaříme. Přidáme džem, škrob rozmíchaný ve vodě a necháme přejít varem. Odleželé maso ogrilujeme z obou stran ve vyhřáté troubě, předáme na
talíře, polijeme omáčkou a podáváme s rozinkovou rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat