400 g mletého masa (vepřové a hovězí), 150
g sójových bobů, cibule, vejce, 1 PL hořčice,
asi 50 g tvrdého sýra, malá červená a
žlutá paprika, strouhanka podle potřeby, 3 - 4 stroužky česneku, koření do
mletého masa, sůl
Propláchnuté a předem namočené sójové boby
zalijeme vodou tak, aby byly potopené. Uvaříme je do změknutí a scedíme. Boby
umeleme, dáme do misky, přidáme mleté maso, najemno nakrájenou cibuli, vejce,
hořčici, na kostičky nakrájený tvrdý sýr a papriky, prolisovaný česnek, okořeníme
a osolíme. Směs podle potřeby zahustíme strouhankou.Na prkénku posypaném strouhankou utvoříme
šišku, kterou dáme do pekáče. Vložíme do trouby předehřáté na střední teplotu a
během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou. Dozlatova
upečenou mozaiku nakrájíme na plátky a podáváme s vhodnou přílohou. Místo vepřového a hovězího
masa můžeme použít mleté krůtí. Doporučená příloha: uvařené nebo opečené
brambory či bramborová kaše, zeleninová obloha.
Žádné komentáře:
Okomentovat