26. března 2012

Masovo sojova - mozaika


400 g mletého masa (vepřové a hovězí), 150 g sójových bobů, cibule,  vejce, 1 PL hořčice, asi 50 g tvrdého sýra,  malá červená a žlutá paprika, strouhanka podle potřeby, 3 - 4 stroužky česneku, koření do mletého masa, sůl

Propláchnuté a předem namočené sójové boby zalijeme vodou tak, aby byly potopené. Uvaříme je do změknutí a scedíme. Boby umeleme, dáme do misky, přidáme mleté maso, najemno nakrájenou cibuli, vejce, hořčici, na kostičky nakrájený tvrdý sýr a papriky, prolisovaný česnek, okořeníme a osolíme. Směs podle potřeby zahustíme strouhankou.Na prkénku posypaném strouhankou utvoříme šišku, kterou dáme do pekáče. Vložíme do trouby předehřáté na střední teplotu a během pečení přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou. Dozlatova upečenou mozaiku nakrájíme na plátky a podáváme s vhodnou přílohou. Místo vepřového a hovězího masa můžeme použít mleté krůtí. Doporučená příloha: uvařené nebo opečené brambory či bramborová kaše, zeleninová obloha.

Žádné komentáře:

Okomentovat