Bůček nakrájíme na plátky a dobře rozklepáme. Na vnitřní straně plátek osolíme a potřeme rozmačkaným česnekem. Na každý takto připravený plátek dáme 1-2 kolečka salámu a hrstičku okapaného nakládaného zelí. Srolujeme do závitků, které převážeme nití, či spojíme jehlicemi. Dáme do pekáče nebo remosky, podlijeme vínem s vodou a za občasného otáčení pečeme doměkka. Během pečení oškrabáváme do šťávy přípečky, necháváme je rozpustit a podle potřeby podléváme závitky vřelou vodou. Dáváme pozor, aby závitky byly pouze podlité, ne moc ponořené ve vodě. Jako přílohu můžeme použít vařené brambory, bramborové hranolky nebo třeba ryže.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
8. září 2010
Bůčkové závitky z kysaným zelím
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat