Oloupeme brambory a syrové je nakrájíme na asi čtyrmilimetrové kolečka. Připravíme si zálivku ze sladké smetany a vajec, do které přidáme sůl, pepř, italské koření a prolisovaný česnek. Touto směsí brambory poléváme. Vymažeme pečicí misku a do ní naskládáme kolečka brambor. Každé patro ještě zvlášť posypeme italským kořením. Postupně střídáme patra brambor a zálivky. Dáme do trouby a pečeme, dokud nejsou brambory měkké. Pět minut před koncem brambory posypeme nastrouhaným a necháme ještě zapéct.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat