12. dubna 2010

Telecí řízky zapékané

4 telecí řízky, sůl,1 malá cibule, 2 sardele, petrželová nať, 4 lžíce strouhaného parmezánu, 1 lžíce másla,1/8 l smetany
Sardele vykostíme a velmi jemně usekáme s cibulí a petrželovou natí. Řízky odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme je a potřeme připravenou směsí. V zapékací míse rozehřejeme máslo,řízky na něm opečeme,pak je mírně podlijeme a dusíme v troubě tak dlouho, až mají nadhnědlou barvu. Pak je posypeme strouhaným sýrem,podlijeme smetanou a zapečeme. Příloha : opečené nebo osmažené brambory,smažené noky, toasty, saláty. Odměna: Před posypaním sýrem můžeme řízky posypat 100 g jemně nakrájené šunkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat