12. dubna 2010

Skopový gulaš

2 brambory, 3 kusy kořenové zeleniny, 10 kuliček černého pepře, 3 bobkové listy, 1 lžíce majoránky,1 lžička sladké papriky, čerstvé houby, skopové maso
Maso ze skopového krku nebo žeber nasekáme na kousky a dáme ho vařit.Po 20 minutách přidáme oškrábané a omyté brambory ,krájené na kostky. Přidáme také sůl,pepř a bobkový list.Trochu čerstvých hub nakrájíme na poměrně velké,ale tenké plátky, které přidáme do vývaru k masu a pokračujeme ve vaření až je vše měkké. Pak přisypeme červenou papriku,majoránku a necháme přejít varem. Můžeme přidat kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky. Někdy se guláš zahušťuje jíškou.Podáváme s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat