22. ledna 2017

Játrová paštika

1.2 kg vepřového masa, 1.8 kg tučného vepřového masa, 3 velké cibule, 12-15 dkg sádla pod cibuli, 5 velkých vajec, Koření na rovné lžičky: 3 lžičky mletého pepře, 10 zrnek mletého nového koření, 1/2 lžičky sladké papriky, 3 mleté hřebíčky, 3/4 lžičky mletého zázvoru, na špičku nože muškátového oříšku, 6 dkg soli.
Cibulu osmažit, umlít, játra umlít. Povařené maso umlít.Vše promíchat a semlít na jemno ještě dvakrát. Pak přidat koření, vejce, sůl, pořádně promíchat. Plníme do 1 litrových lahví do 3. Sterilizujeme 2 hodiny. V chladu vydrží 3-5 měsíců.

Žádné komentáře:

Okomentovat