700 g modré mořské ryby (může být nahrazeno kaprem),4 pol. lžíce nasekaného čerstvého zázvoru,1/2 šálku hnědého třtinového cukru,1 šálek vinného octa,1 nakrájená cibule,6 pol. lžic nasekaného česneku,1 šálek nakrájené papriky,1 pol. lžíce mouky,4 pol. lžíce oleje,2 pol. lžíce sójové omáčky, 1 šálek vody,sůl,glutasol
Na zahřátém oleji osmažíme nakrájenou rybu. Smícháme ocet,vodu,cukr a sůl pro získání sladkokyselé chuti. Na středně horké pánvi restujeme česnek do té doby, než trošku zhnědne, cibuli do té doby, než zesklovatí. Přidáme nasekaný zázvor, octovou směs a sójovou omáčku. Když směs začne vařit, přidáme osmaženou rybu, papriku a mouku pro zhoustnutí omáčky . Zvolna vaříme 5 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat