Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji trochou vody, rozšleháme a vaříme 1/4 hodiny. Žampiony nakrájené na plátky podusíme ve vodě se lžičkou citrónové šťávy, přidáme je do polévky současně s mlékem, solí, pepřem, masoxem a necháme přejít varem. Polévku sejmeme z vařiče, vmícháme žloutky rozšlehané ve 2 lžících mléka, posypeme jemně usekanou petrželkou a podáváme.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
20. ledna 2017
Žampiónová polévka
200 g žampionů, 40 g másla, 50 g hladké mouky, 3 dl mléka, citrónovou šťávu,masox, 2 žloutky, petrželku, pepř, sůl, asi 1 l vody.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji trochou vody, rozšleháme a vaříme 1/4 hodiny. Žampiony nakrájené na plátky podusíme ve vodě se lžičkou citrónové šťávy, přidáme je do polévky současně s mlékem, solí, pepřem, masoxem a necháme přejít varem. Polévku sejmeme z vařiče, vmícháme žloutky rozšlehané ve 2 lžících mléka, posypeme jemně usekanou petrželkou a podáváme.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji trochou vody, rozšleháme a vaříme 1/4 hodiny. Žampiony nakrájené na plátky podusíme ve vodě se lžičkou citrónové šťávy, přidáme je do polévky současně s mlékem, solí, pepřem, masoxem a necháme přejít varem. Polévku sejmeme z vařiče, vmícháme žloutky rozšlehané ve 2 lžících mléka, posypeme jemně usekanou petrželkou a podáváme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat