Do mísy prosejeme kg hladké mouky. V hrníčku si smícháme vejce s 15 cl oleje a v druhém si uděláme kvásek ( teplá voda, mouka, trocha cukru a kvasnice ). Jak nám kvásek vykyne tak jej přidáme do mouky spolu se směsí oleje a vejce a dobře promícháme. Podle potřeby dodáme vodu tak, aby jsme mohli s těstem pracovat nejlépe ručně. Těsto vymísíme a poté jej dáme kynout. Vykynuté těsto rozprostřeme v centimetrové tloušťce na plech a potřeme olejem. Poté po těstě rozetřeme protlak tak aby pod ním bylo těsto vidět a posypeme kořením. Na tento základ nastrouháme sýr a poté je to na naší fantazii. Já osobně mám rád tuňáka a cibuli na kolečka. Když to chceme vylepšit tak dáme na pizzu kousky mozarely (sýra), je to moc dobré. Pečeme v dobře vyhřáté troubě cca 30 min. Důležité je aby okraj byl světle hnědý.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
19. ledna 2017
Pizza co dům dá
mouka hladká, olej, sýr, vejce, protlak, koření na pizzu, kvasnice, voda, sůl, tuňák, cibule, salám
Do mísy prosejeme kg hladké mouky. V hrníčku si smícháme vejce s 15 cl oleje a v druhém si uděláme kvásek ( teplá voda, mouka, trocha cukru a kvasnice ). Jak nám kvásek vykyne tak jej přidáme do mouky spolu se směsí oleje a vejce a dobře promícháme. Podle potřeby dodáme vodu tak, aby jsme mohli s těstem pracovat nejlépe ručně. Těsto vymísíme a poté jej dáme kynout. Vykynuté těsto rozprostřeme v centimetrové tloušťce na plech a potřeme olejem. Poté po těstě rozetřeme protlak tak aby pod ním bylo těsto vidět a posypeme kořením. Na tento základ nastrouháme sýr a poté je to na naší fantazii. Já osobně mám rád tuňáka a cibuli na kolečka. Když to chceme vylepšit tak dáme na pizzu kousky mozarely (sýra), je to moc dobré. Pečeme v dobře vyhřáté troubě cca 30 min. Důležité je aby okraj byl světle hnědý.
Do mísy prosejeme kg hladké mouky. V hrníčku si smícháme vejce s 15 cl oleje a v druhém si uděláme kvásek ( teplá voda, mouka, trocha cukru a kvasnice ). Jak nám kvásek vykyne tak jej přidáme do mouky spolu se směsí oleje a vejce a dobře promícháme. Podle potřeby dodáme vodu tak, aby jsme mohli s těstem pracovat nejlépe ručně. Těsto vymísíme a poté jej dáme kynout. Vykynuté těsto rozprostřeme v centimetrové tloušťce na plech a potřeme olejem. Poté po těstě rozetřeme protlak tak aby pod ním bylo těsto vidět a posypeme kořením. Na tento základ nastrouháme sýr a poté je to na naší fantazii. Já osobně mám rád tuňáka a cibuli na kolečka. Když to chceme vylepšit tak dáme na pizzu kousky mozarely (sýra), je to moc dobré. Pečeme v dobře vyhřáté troubě cca 30 min. Důležité je aby okraj byl světle hnědý.
Žádné komentáře:
Okomentovat