16. října 2016

Špikovaná telecí pečeně

800 g telecí kýty, mrkev, 60 g slaniny, 2 lžíce másla, lžičku soli, 1/2 lžičky pepře, 1/4 l šťávy z pečeně, 1/8 l bílého vína a smetany, lžičku solamylu.
Mrkev a slaninu nakrájíme na tenké nudličky, navlékneme do špikovací jehly a protáhneme masem ve směru vláken. Máslo necháme zhnědnout, maso na něm osmahneme, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme. Šťávu z pečeně a víno necháme přejít varem a maso podléváme tak, aby dno pekáčku nezůstalo suché, často obracíme. Smetanu rozkvedláme se solamylem, přidáme ke zbývající šťávě a uvaříme středně hustou omáčku, dochutíme. Plátky masa podáváme přelité trochou omáčky.

Žádné komentáře:

Okomentovat