kuře, květák, sůl, 5 zrnek pepře, 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer,petržel), cibuli, 3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, šálek smetany, pepř, mletý muškátový květ, petrželku.
Kuře vložíme do vařící osolené vody, přidáme celý pepř, kořenovou zeleninu, cibuli a uvaříme doměkka. Květák uvaříme v osolené vodě a scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme vývarem z kuřete a dobře provaříme v hustší omáčku. Zalijeme ji smetanou, prohřejeme, přecedíme, přisolíme a přidáme muškátové koření. Vložíme do ní porce kuřat, na růžičky rozebraný květák a prohřejeme. Dochutíme petrželkou, příp. citron. šťávou. Podáváme s rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat