1 kuře, 3 stroužky česneku, 1/2 citronu, lžičku sladké papriky, 50 g rajského protlaku, 1/16 l bílého vína, 100 g sterilovaného hrášku, 30 g másla na pokapání, 3 červené papriky, petrželovou nať, 400 g vařené rýže Natural, sůl.
Kuře potřeme utřeným česnekem, pokapeme citronovou šťávou a posypeme paprikou, vně iuvnitř, a dáme na hodinu do chladu. V kastrolu vyškvaříme tuk z kuřete, přidáme jemně nakrájené 2 stroužky česneku, na proužky nakrájené 2 papriky, podlijeme vývarem a krátce podusíme. Přidáme protlak, vložíme kuře. Dusíme doměkka, občas podlijeme, měkké kuře vyjmeme, přidáme víno, vysmahneme, přidáme rýži, hrášek, promícháme, prohřejeme a dáme na talíř.
Žádné komentáře:
Okomentovat