19. října 2016

Kuře floretinské

1 kuře, 1 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, bobkový list, šťávu z půlky citrónu, 1,25 dl bílého vína, 1 vejce, hladkou mouku, sůl, pepř, olej na smažení.
Kuře rozdělíme na porce, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a celer jemně nastrouháme, přidáme k cibuli a zalijeme bílím vínem a citrónovou šťávou a ještě přidáme rozdrobený bobkový list. Do této směsy vložíme porce kuřete a necháme nejlépe přes noc odležet v chladu. Dbáme aby maso bylo směsí dobře pokryto. Před přípravou maso osušíme, obalíme v hladké mouce a rozšlehaném vajíčku, které lehce osolíme a opepříme. V rozehřátém oleji potom všechno osmažíme. Podáváme s bramborem. Nezapomeneme na zeleninový salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat