21. srpna 2016

Zapékané makarony z kapustou a lososem

Pro 4 osoby si připravíme – 250 g makaronů., 750 g kapusty., středně velkou cibuli., 2 lžíce másla., sůl., bílý pepř., nastrouhaný muškátový oříšek., svazek čerstvého tymiánu nebo ½ lžičky sušeného., 4 vejce., 125 g plátkového lososa., tuk na vymazání formy., 2 lžíce parmazánu.,
Makarony uvaříme podle návodu v osolené vodě, přecedíme a necháme vychladnout. Očištěnou a omytou kapustu nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli na kostičky. Na pánvi rozpálíme tuk a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme kapustu a osmahneme. Směs osolíme a pikantně okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Přilijeme 1/8 l vody a dusíme pod pokličkou 15 až 20 minut. Čerstvý tymián opláchneme, osušíme a nasekáme, smícháme s rozkvedlanými vejci a mlékem. Také vydatněji osolíme a opepříme. Makarony, kapustu a připravené plátky lososa navrstvíme do tukem vymaštěné zapékací formy, přelijeme mlékem s vejci a posypeme parmazánem. V dobře předehřáté troubě (elektrický sporák 225° C., horkovzdušná trouba 200° C., plyn stupeň 3) pečeme asi 45 minut dozlatova.
Doba přípravy cca 1 ¼ hodiny., porce přibližně 2050 kJ / 490 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat