Pro 4 osoby: 400 g filé z okouníka mořského, sůl, pepř, 3 lžíce citronové šťávy, 2 stroužky česneku, 3 lžíce másla, 300 g mraženého špenátu, muškátový oříšek, 600 g brambor, 250 g kyselé nebo zakysané smetany, 50 g strouhaného ementálu, 2 vejce
Filé omyjeme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Česnek oloupeme, nadrobno posekáme a minutu osmahneme na dvou lžících másla. Přidáme špenát a na mírném ohni necháme pomalu rozmrazit. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Zapékací formu vymažeme lžící másla. Kysanou smetanu rozšleháme se sýrem, vejci a trochou soli a pepře. Dno formy poklademe polovinou bramborových plátků. Na ně rozprostřeme porce filé, zakryjeme špenátem a zbylými bramborami a zalijeme smetanou. Pečeme 45 minut.
Příprava 85 minut, na osobu 550 kcal, 32 g bílkovin, 30 g tuků, 36 g sacharidů
Žádné komentáře:
Okomentovat