1. srpna 2016

Vepřový guláš s ovocem

Pro 4 osoby si připravíme – 800 g vepřového masa na guláš., 2 středně velké cibule., 3 lžíce másla., sůl., pepř., sladkou papriku., 2 – 3 lžíce hořčice., 3/8 l vývaru z kostky., 100 ml smetany ke šlehání., sklenici (850 ml) broskvového kompotu., 1 – 2 lžíce solamylu., 200 g oříšků kešu., svazek pažitky.,
Maso na guláš omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme a nahrubo nasekáme. Rozehřejeme máslo a maso na něm postupně prudce opečeme. Ochutíme solí, pepřem a paprikou a vyjmeme. Cibuli necháme na témže tuku zesklovatět. Poté opět přidáme maso a přimícháme hořčici. Přilejeme vývar i smetanu a dusíme pod pokličku asi hodinu. Broskve dáme na síto okapat a nakrájíme je na dílky. Smícháme solamyl se třemi lžícemi vody a guláš zahustíme. Přidáme kousky broskví. Oříšky kešu orestujeme do zlatohněda. Pažitku opereme a nakrájíme nahrubo. Guláš znovu dochutíme a posypeme oříšky i pažitkou. Velmi dobře chutná s vařenou rýží. ©
Doba přípravy asi 1 ½ hodiny., porce přibližně 3020 kJ / 820 kcal.

Žádné komentáře:

Okomentovat