12. srpna 2016

Vepřové nebo kuřecí řízky zapečené s pórkem a tatarskou omáčkou

Suroviny: vepřové nebo kuřecí řízky, 3 - 4 vejce, 1 pórek, plátkový sýr, 1 tatarská omáčka, sůl, bílý pepř, vegeta, česnek podle chuti
Postup: Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na plátky, pórek nakrájíme na kolečka. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme vegetou a rozložíme je na vymazaný pekáček. Řízky po celé ploše pokryjeme plátky vajec, na ně dáme plátky sýra a silně zasypeme pórkem (podle chuti můžeme ještě posypat na plátky pokrájeným česnekem). Nakonec polijeme po celé ploše tatarskou omáčkou, dáme do trouby a pečeme asi 3/4 hodiny. Vhodnou přílohou jsou brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat