Pro 4 osoby: 2 velké cibule, 4 lžíce másla, 6 lžic bílého vína, lžíce sekané petrželky, sůl, pepř, 4 svíčkové řezy ( asi po 150 g), 2 lžíce olivového oleje, lžíce naloženého zeleného pepře
Cibuli nadrobno pokrájíme a na másle zesklovatíme dozlatova. Zalijeme vínem a povaříme 15 minut podle potřeby či chuti můžeme i trochu vína přidat. Rozvařenou cibuli najemno rozmixujeme, propasírujeme, vmícháme sekanou petrželku, osolíme a opepříme. Svíčkové řezy opepříme z obou stran prudce opečeme na oleji. Zmírníme oheň a řezy opékáme po každé straně další 3 minuty. Nakonec ještě přisolíme. Svíčkové řezy s cibulovým pyré rozdělíme na předehřáté talíře a posypeme sekaným zeleným pepřem. Vhodnou přílohou jsou zapečené brambory nebo hranolky a brokolice.
Žádné komentáře:
Okomentovat