25. srpna 2016

Su oregi – Vodní burek

500g hladké mouky, 3 vejce, troška vlažné vody, sůl, 100g másla,
Na náplň: 250g mletého masa /hovězí, skopové/, 1 velká cibule, olej, sůl, pepř, 250 g sýra feta, půl šálku mléka, natě zelené petrželky a kopru,
Mouku prosejeme na vál, přidáme vejce, sůl a malé množství vlažné vody. Vypracujeme těsto, rozdělíme na 1 větší a 8 menších částí, zabalíme do vlhké utěrky a dáme na půl hodiny do ledničky odpočnout.
Náplň: na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibulku, mleté maso, osolíme a opepříme nebo v misce smícháme nadrobený sýr feta, půl šálku mléka a nadrobno nakrájené zelené natě.
Větší část těsta vyválíme na plát, až je dvakrát tak velký než forma ve které budeme péct a rozložíme ho do máslem vymazané formy. Ostatní části těsta vyválíme na velikost formy a na několik minut ponoříme pláty do vařící osolíme vody, vyjmeme je a ihned ochladíme studenou vodou. Necháme okapat od přebytečné vody. Potom skládáme do formy – každý plát potřeme rozpuštěným máslem a potřeme směsí na plnění buď masovou nebo sýrovou. Přečnívající část spodního dílu zahneme, potřeme máslem a pečeme v troubě vyhřáté cca na 200°C do zlatova. Podáváme horké.


Žádné komentáře:

Okomentovat