8. srpna 2016

Smetanová polévka se špenátem

Pro 4 osoby: 100 g šalotky nebo malé cibule, 375 g krůtích řízků, 1-2 lžíce oleje, 60 g rostlinného tuku, 60 g hladké mouky, 1 l drůbežího vývaru z kostky, ¼ l suchého bílého vína, kelímek smetany ke šlehání, 350 g čerstvého špenátu, žloutek, sůl, bílý pepř
Šalotku oloupeme a pokrájíme nadrobno. Řízky nakrájíme na nudličky. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm opečeme. Osolíme, opepříme, vyjmeme a dáme do misky. K oleji přidáme tuk, cibulku a necháme zesklovatět. Poprášíme moukou, a když zezlátne, přilijeme za stálého míchání vývar. Pak přidáme víno, 200 ml smetany, uvedeme do varu a 5 minut vaříme. Očistíme špenát, omyjeme a dáme okapat. Potom ho spolu s masem vložíme do polévky a ještě 2-3 minuty povaříme. Žloutek rozkvedláme se zbytkem smetany, vlijeme do polévky a hned odstavíme z plotýnky. Dochutíme solí a pepřem.
Doba přípravy 30-35 minut, 1 porce 590 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat