21. srpna 2016

Sekaná pečeně po vídeňsku

200 g uzeného bůčku, 400 g zadního hovězího masa, 400 g vepřového plecka, 60 g přesáté strouhanky, cibule, sůl, pepř, 150 g šunky, 3 vejce, malá cibule, 20 g másla, sůl, 50 g slaniny, polohrubá mouka
Omyté maso pokrájíme na větší kostky a umeleme společně s cibuli na masovém strojku. Pak do směsi přidáme strouhanku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Na mokrý vyždímaný ubrousek směs rozetřeme do tvaru obdélníku. Potom na povrch rozložíme šunku nakrájenou na nudličky. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme rozšlehaná vejce, zamícháme a až zhoustnou, potřeme jimi rozloženou šunku. Ubrouskem pečení zabalíme. V pekáči rozpustíme drobně nakrájenou slaninu, pečení na ni opatrně z ubrousku vyklopíme a opečeme ji po obou stranách. Podlijeme vývarem a za častějšího podlévání vlastní šťávou pečeme 1 a čtvrt hodiny. Hotovou sekanou pečení vyndáme, šťávu zaprášíme polohrubou moukou a trochu povaříme. Podáváme s opečenými brambory a s hlávkovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat