1. srpna 2016

Sedlácký drůbeží guláš v chlebu

Suroviny: 600 g kuřecích nebo krůtích prsíček, 2 středně velké cibule, 4 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce ostrého kečupu, špetku chilli, špetku tymiánu, špetku soli, 3 středně velká rajská jablíčka, 3 lžíce čerstvé nebo mražené kukuřice, 1 středně velkou papriku, 2 kulaté malé chleby
Postup: Drůbeží maso nakrájíme, osolíme, okořeníme chilli i tymiánem a necháme zhruba 15 minut odležet. Rozpálíme olej a dorůžova na něm opečeme oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli. Cibuli vyjmeme z pánve a na rozpálený olej vložíme odleželé a okořeněné kousky masa. Prudce je opečeme, potom vrátíme nazpět opečenou cibuli. Přidáme ostrý kečup, kukuřici, rajská jablíčka pokrájená na měsíčky i jadérek zbavenou a najemno nakrájenou papriku. Všechno společně zhruba 10 až 15 minut restujeme. Než se guláš dovaří, připravíme si chleby: rozkrojíme je ve dvou třetinách a vydlabeme střídku, aby vznikl prostor, do kterého dáme teplý sedlácký guláš. Podáváme hned, dokud je horký.

Žádné komentáře:

Okomentovat