Pro 4 osoby: 600 g vařených brambor, 50 g čerstvého smetanového sýra s bylinkami, vejce, 3 lžíce hrubé mouky, malá cibule, ½ červené papriky, 50 g očistěných žampionů, 300 g mletého masa, lžíce kečupu, lžíce rajčatového protlaku, sůl, pepř, mouka na poprášení, několik lístků bazalky, 75 g strouhaného eidamu
Oloupané brambory prolisujeme s čerstvým sýrem. 2/3 rozšlehaného vejce dáme s moukou a lžičkou soli do brambor. Cibuli a papriku nadrobno posekáme. Žampiony pokrájíme. Vše vmícháme do mletého masa. Okořeníme kečupem, rajčatovým protlakem, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Těsto rozválíme na pomoučené utěrce do čtverce. Rozprostřeme na ně mleté maso, okraj v šíři asi 4 cm necháme volný. Posypeme bazalkou. Utěrkou svineme a okraje uzavřeme a stiskneme. Položíme na vymazaný plech. Zbylé vejce rozmícháme s lžičkou vody a potřeme jím těsto. Pečeme 50 minut, po 40 minutách posypeme sýrem.
Příprava 85 minut, na osobu 530 kcal, 23 g bílkovin, 28 g tuků, 43 g sacharidů
Žádné komentáře:
Okomentovat