Pro 4 osoby: 500 g kedluben, 350 g mrkve, 1 ½ l zeleninového vývaru z kostky, lžící rostlinného tuku, 65 g krupice, svazek petrželky, 2 svazky mladých cibulek, vejce, sáček mraženého hrášku, sůl
Kedlubny a mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky a povaříme 10 minut ve vývaru. Svaříme 1/8 l vody s trochou soli a tukem. Vsypeme krupici a necháme zchladnout. Omyjeme petrželku, osušíme a usekáme. Spolu s vejcem přidáme ke krupici a vypracujeme hladkou hmotu, ze které rukama namočenýma ve studené vodě tvoříme kulaté knedlíčky. Cibulku očistíme a nakrájíme na kousky. Do vroucí polévky přisypeme mražený hrášek, pórek a noky a při střední teplotě společně vaříme přibližně 10 minut. Nakonec podle chuti osolíme a podáváme na stůl v polévkové míse.
Doba přípravy 35 minut, 1 porce 270 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat