8. srpna 2016

Petrželová bramboračka

Pro 4 osoby: 250 g brambor, ½ l vývaru z hub, 50 g droždi, 100 g kořenové petržele, lžící másla nebo hery, malý svazek petrželky, 2 lžíce zakysané smetany, sůl, mletý barevný pepř
Brambory oloupeme, omyjeme a rozkrájíme na kostky. Do vařícího vývaru rozdrobíme droždí, přidáme brambory a vaříme je doměkka. Petržel omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. V kastrole rozpálíme tuk, petržel osmahneme, přilijeme 1 dl vody a 5 minut povaříme. Petrželku opereme, několik snítek odložíme a zbývající rozmixujeme se dvěma lžícemi petrželového vývaru. Uvařenou petržel až na několik koleček na zdobení přidáme včetně vývaru k bramborám a vše najemno rozmačkáme nebo krátce rozmixujeme. Zakysanou smetanu, zbylá petrželová kolečka a 2/3 umixované petržele vmícháme do polévky, osolíme a opepříme. Polévku nalijeme na talíře, rozdělíme na ní zbylou nasekanou petrželku a párátkem z ní vytvoříme hvězdičku. Dozdobíme lístky petrželky.
Příprava 45 minut, 1 porce 100 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat