8 menších plátků z vepřové kýty(600-700 g), mletý pepř, sůl, tuk na smažení
Těstíčko na obalení: 600 g očištěných brambor, 1 dl mléka, 2 vejce, asi 200 g hladké mouky, česnek podle chuti, majoránka
Plátky masa dobře naklepeme, opepříme a osolíme. Obalíme je v bramborákovém těstíčku, vkládáme do předehřátého tuku a smažíme po obou stranách dozlatova. Usmažené řízky odložíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk a ihned podáváme s opékanými brambory.
Příprava těstíčka: Oloupané brambory jemně nastrouháme zalijeme je horkým mlékem, přidáme vejce, rozetřený česnek, majoránku a osolíme. Podle potřeby přidáme mouku a dobře promícháme.
Žádné komentáře:
Okomentovat