12. srpna 2016

Nedělní vepřové závitky

4 plátky vepřového masa z kýty (asi 600 g), sůl, 3 lžíce oleje
Náplň: 200 g žampionů, 1 lžička másla, 100 g šunky, 1 balíček sýra Hermelín, mletý pepř
Vepřové řízky naklepeme, naplníme je připravenou směsí, přeložíme v půli a sepneme párátkem. Osolíme, vložíme na rozehřátý olej a zvolna po obou stranách opékáme. Měkké maso zbavíme párátek a podáváme s bramborovými hranolky a se zeleninovým salátem.
Náplň: Očištěné, na plátky pokrájené žampiony podusíme na másle, vmícháme na nudličky pokrájenou šunku, na kostičky pokrájený hermelín, pepř a sůl.
Pro změnu můžeme vepřové závitky namáčet do sýrového těstíčka, které umícháme z 1 vejce, 4 lžíce mléka, 1 lžíce jemně nastrouhaného sýra a 3-4 lžic hladké mouky. Vkládáme do rozehřátého tuku a smažíme po obou stranách dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat