15. srpna 2016

Meruňkové řezy

220 g másla, 6 vajec, 2 lžíce kakaa, 220 g práškového cukru, 120 g polohrubé mouky, ¾ balíčku prášku do pečiva, tuk a mouka na plech, meruňkový kompot, rum
Krém: ½ l šťávy z kompotu, 4 lžíce polohrubé mouky, 350 g másla, 120 g práškového cukru, vanilinový cukr
Poleva: 150 g čokolády, 5 lžic horkého mléka, 50 g másla, 50 g ztuženého tuku
Rozměklé máslo utřeme se žloutky, kakaem a práškovým cukrem do pěny. Vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka zamícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a v předehřáté troubě upečeme. Na upečené a vychladlé těsto rozetřeme polovinu krému, poklademe okapané a pokrájené meruňky, které zakapeme rumem. Pak potřeme druhou polovinou krému, polijeme vlažnou polevou a necháme v chladu ztuhnout.
Krém: Z kompotové šťávy a prosáté mouky uvaříme řídkou kaši, kterou za stálého míchání vychladíme. Potom utřeme máslo s práškovým a vanilinovým cukrem a po částech vmícháme vychladlou kaši. Všechny přísady musejí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil.
Poleva: všechny suroviny nad párou rozpustíme a vymícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat