25. srpna 2016

Maso z jelení nebo srnčí kýty s jalovcem

600 g jeleního, nebo srnčího masa z kýty, tymián, bobkový list, 10 bobulek jalovce, 1 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 hnědá šalotka, nebo malá cibule, 3 lžíce červeného vinného octa, 250 ml vývaru ze zvěřiny nebo hovězího, 250 ml šlehačky, neušlehané, sůl a pepř podle chuti
Nakrájet maso na větší kostky a obalit ve směsi bylinek a oleje. Nechat v chladničce přez noc. Rychle osmažit maso na másle, vyjmout a udržovat teplé. Nakrájet šalotku na velice jemno a pomalu ji osmažit na zbytku tuku do sklovita. Přidat ocet, vývar a bylinky z marinády. Osolit a opepřit a dusit na pomalém ohni. Přidat šlehačku a dusit, až se omáčka zredukuje na 1/3. Sem tam zamíchat. Slít omáčku přez síto a nalít na maso. Doporučená příloha: Těstoviny nebo paštišky z bramborového těsta. 

Žádné komentáře:

Okomentovat