Pro 4 osoby: 300 g mražených malin, 6 plátků bílé želatiny, plátek červené želatiny, ½ l podmáslí, 3 lžíce cukru, kůru z citronu, 100 ml smetany na šlehání, sáček vanilkového cukru, lžičku moučkového cukru, snítku meduňky na ozdobení
Maliny necháme rozmrazit. Želatinu namočíme. Smícháme podmáslí, cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Želatinu vymačkáme, mírně zahřejeme a smícháme s ochuceným podmáslím. Do formiček, nalijeme po 5 lžících podmáslí a necháme ztuhnout. Pak přidáme maliny a zalijeme zbytkem podmáslí. Necháme chladit 3 hodiny. Formičky ponoříme krátce do horké vody a ihned vyklopíme na talíř. Smetanu lehce ušleháme s vanilkovým cukrem a dortík polijeme. Pocukrujeme, ozdobíme malinami a meduňkou.
Doba přípravy 30 minut, 1 porce 210 kcal
Žádné komentáře:
Okomentovat