14. srpna 2016

Ledvinky s jablky

4 telecí ledvinky, 2 lžíce másla, 2 cibule, 2 jablká, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžičky kari koření, 1 hrnek vývaru, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, ½ hrnku smetany
Na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená jablka a po chvíli dusíme. Vmícháme mouku, kari koření, osmahneme a za stálého míchaní zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a 10 minut vaříme. Očištěné, žilek zbavené ledvinky nakrájíme na kousky a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Opečené ledvinky vmícháme do omáčky, přilijeme smetanu a krátce povaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat