500g mouky, 250ml vlažné vody, 30g kvasnic, 1 žloutek, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička cukru,
Náplň: – 500g mletého hovězího nebo jehněčího masa, 2 nadrobno posekané cibule, 2 velká rajčata bez slupek a bez semínek nadrobno nakrájená, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 zelené papriky nadrobno posekané, 1 stroužek česneku, 4 lžíce olivového oleje, zelená petrželka, 1/2 lžičky římského kmínu, kayenský pepř nebo 1 pálivá chili paprička /nemusí být/, sůl, pepř,
Kvasnice rozpustíme s troškou cukru a polovinou vody. Mouku přesejeme do mísy, osolíme a přidáme kvásek. Promícháme, opatrně přidáváme zbytek vody a důkladně vypracujeme těsto až je hladké, pružné a nelepí se. Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme 30-40 minut kynout. Těsto rozdělíme na 3-4 díly a rukama vytvarujeme do kulata. Cibuli nadrobno nasekáme a osmažíme na 3 lžících oleje dozlatova. Přidáme rozmačkaný česnek, rajčata a protlak a smažíme až se vypaří přebytečná tekutina. Syrové maso pořádně smícháme se všemi ingrediencemi včetně zchladlé rajčatové směsy. Těsto znovu prohněteme a na pomoučeném vále pomocí válečku vyválíme na tenké placky, které přeneseme na olejem vymaštěný plech. Na každou placku rozdělíme masovou nádivku, necháme asi 2 cm volné okraje. Necháme ještě asi 10 minut odpočinout a pečeme 10-15 minut v troubě rozehřáté na 220°C. Podáváme celé jako pizzu, rozkrojené napůl, nebo zarolované s plátky citronu.
Žádné komentáře:
Okomentovat