17. srpna 2016

Květák zadělávaný

60 g másla,1 žloutek,125 ml mléka,60 g mouky,1 kvetakmuškatovy oříšek, petrželka
Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Ty ve vroucí osolené vodě povaříme a scedíme je. Z mouky a másla si zatím připravíme světlou jíšku. Podle potřeby - velikosti pekáčku a květáku ji rozředíme vývarem a dobře povaříme. V mléce rozkvedláme žloutek. Omáčku odstavíme a ihned do ní vmícháme mléko se žloutkem a nastrouháme trochu muškátového oříšku. Již ji nevaříme. Do omáčky vložíme květák a ochutíme ji nasekanou petrželkou. Zadělávaný květák již nevaříme, jen prohřejeme. Zadělávaný květák podáváme s vařenými brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat