3 cibule, 2 lžíce másla, 1/4 l kuřecího vývaru, 600 g kuřecích prsíček, 1 svazek petrželky, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l smetany, 250 g žampionů, sůl, pepř, 1 lžička citronové šťávy, špetka cayenského pepře
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky, na másle duste 10 minut. Přilejte vývar a vařte. Kuřecí prsíčka a svázanou petrželku vložte do vývaru, vydatně osolte a opepřete. Maso duste doměkka. Máslo rozpusťte a rozmíchejte v něm mouku na hladkou jíšku. Přidejte smetanu, omáčku povařte 10 minut. Žampiony očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Maso dejte na mísu, vývar proceďte a cibulku propasírujte. Obojí vmíchejte do omáčky a nechte přejít varem. Ochuťte citronovou šťávou a cayenským pepřem. Maso podávejte polité horkou omáčkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat