Pro 4 osoby: 500 g brambor, 200 g žampionů, 100 g slaniny, 2 kuřata (po 750 g), sůl, pepř, 2 snítky estragonu, 2 lžíce másla, 450 ml slepičího vývaru z kostky, 200 ml bílého vína
Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na plátky.Žampiony nasucho očistíme a nakrájíme na čtvrtky.Slaninu nakrájíme na nudličky.Troubu předehřejeme na 180 stupňů.Kuřata omyjeme a osušíme, uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme.Do každého vložíme snítku estragonu.Pak kuřata v pekáčku na rozehřátém másle ze všech stran dozlatova opečeme.Přidáme brambory, houby a slaninu.Pečeme v troubě 45 minut.Podle potřeby podléváme 300 ml slepičího vývaru.Kuřata vyjmeme z trouby.Vypečenou šťávu rozvaříme s vínem a zbylým vývarem a přisolíme.Kuřata podáváme s omáčkou a houbovými bramborami.
Příprava 25 minut, pečení 45 minut, na osobu 780 kcal, 78 g bílkovin, 40 g tuků, 22 g sacharidů.
Žádné komentáře:
Okomentovat