21. srpna 2016

Krůtí roláda nadívaná švestkami

Pro 4 osoby: 100 g vypeckovaných sušených švestek, troška čerstvé majoránky, 100 g mandlových lupínků, špetka skořice, 750 g krůtí rolády, sůl, pepř, 2 cibule, lžíce tuku nebo oleje, lžíce rajčatového protlaku, pórek, 500 g mrkve, 200 ml smetany, lžíce nakládaného zeleného pepře
Švestky nakrájíme a promícháme s majoránkou, mandlemi a skořicí. Krůtí roládu rozprostřeme, osolíme a opepříme. Na roládu rozložíme švestky a opět ji sbalíme. Pevně ji zavážeme. Cibuli nakrájíme na kousky. V pekáči rozehřejeme tuk a roládu ze všech stran opečeme. Kolem rozložíme cibuli s rajčatovým protlakem a podusíme. Podlijeme ½ l vody. Tekutinu osolíme a opepříme. Pekáč přikryjeme a dusíme zhruba 60 minut. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Po 40 minutách pečení ji přidáme k roládě a dopečeme. Vše vyjmeme z pekáče a uchováme horké. Do vypečené šťávy vmícháme smetanu, vaříme a odpařujeme na požadovanou hustotu. Přidáme pepř.
Příprava a pečení cca 80 minut, na osobu asi 630 kcal

Žádné komentáře:

Okomentovat