7. srpna 2016

Krémová polévka z drobků

křídla, krk, srdce, žaludek, játra a odřezky masa z drůbeže, 6 hrnků vody, ½ hrnku smetany, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 5 žampionů, 1 menší pórek, sůl
Do mírně osolené studené vody vložíme drůbky a odřezky drůbežího masa a vaříme hodinu. Vývar přecedíme a drůbky nakrájíme na malé kostičky. Pórek pokrájíme na tenké kolečka, očištěné žampiony na plátky, krátce je podusíme na másle, zaprášíme moukou a osmahneme. Poté zalijeme vlažným drůbežím vývarem, dobře prošleháme a vaříme 15 minut. Po částečném zchladnutí přilijeme smetan, polévku rozmixujeme a znovu ji přivedeme k varu. Vmícháme pokrájené drůbky, 2 očištěné, dobře omyté žampiony nakrájené na velmi tenké plátky, osolíme a krátce povaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat