2 králičí předky, feferonky, 2 ks cibule, olej, 10g slaniny, 2 stroužky česneku,1 - 2 rajčatový protlak,1 - 2 lžíce hladké mouky, mletou sladkou papriku, pepř, sůl, worcester, majoránka.
Maso i s kostmi nakrájíme na kousky. Na oleji rozpustíme na kostičky krátkou slaninu a osmažíme na drobno krájenou cibuli, přidáme rajský protlak, sladkou papriku a maso, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Když je maso měkké, vydusíme šťávu do tuku a zaprášíme hl. moukou a orestujeme. Zalijeme vývarem a dobře povaříme. Nakonec dochutíme podle potřeby pepřem, soli, worcesterem, rozetřeným česnekem a trochou majoránky. Na talíř dáme nakrájenou feferonku a přelijeme králičím gulášem. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat